Σύμπραξη Spar Hellas, ομίλου Αστέρα, Bazaar

Συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός πλέγματος συνεργειών για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 10:33
UPD:10:33

Από την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη 
dalex@naftemporiki.gr 

Μια πολυεπίπεδη συνεργασία ετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν η Spar Hellas, o όμιλος Αστέρας και η Bazaar, που ανήκει στον όμιλο Βερούκα, με τη σχετική συμφωνία που υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη να προβλέπει τη δημιουργία ενός πλέγματος συνεργειών στην κατεύθυνση της επίτευξης οικονομιών κλίμακος. 

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, το κομμάτι της διανομής εμπορευμάτων αναλαμβάνει η Bazaar η οποία διαθέτει έξι αποθήκες και τη δυνατότητα να καλύψει όλη την επικράτεια. Σε ό,τι αφορά τον Αστέρα, διατηρεί το κομμάτι της διαχείρισης και των εμπορικών συμφωνιών, ενώ η Spar κατέχει την ευθύνη και τον έλεγχο του σήματος. 

Παράλληλα στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας και τα τρία μέρη αναπτύσσουν μια διευρυμένη συνέργεια σε ό,τι αφορά την παραγωγή και τη διακίνηση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Να επισημανθεί ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δημιουργείται ένα κοινό σήμα PL, καθώς κάθε πλευρά διατηρεί τη δική της σειρά κωδικών ιδιωτικής ετικέτας, ωστόσο θα αναζητηθούν κοινοί προμηθευτές προκειμένου να επιτευχθούν βέλτιστες συμφωνίες κυρίως με παραγωγούς στο εξωτερικό.

Το δίκτυο

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι του δικτύου, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων της συμφωνίας, η Bazaar αποκτά το δικαίωμα να προχωρήσει σε μετατροπή κάποιων σημείων της, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, σε Spar, στον βαθμό που το επιθυμεί. 
Σημειώνεται ότι σήμερα περί τα 30-31 καταστήματα λειτουργούν υπό το σήμα SPAR Hellas, ενώ περί τα 35 βρίσκονται σε ενδιάμεση κατάσταση (δηλαδή είτε απλά διαθέτουν κωδικούς spar με σκοπό να μετατραπούν δυνητικά σε SPAR είτε βρίσκονται ήδη σε φάση ανανέωσης). Οι εκτιμήσεις θέλουν τη SPAR μέσω των 31 σημείων να διαχειρίζεται τζίρο που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. 

Σημαντική δεξαμενή νέων καταστημάτων SPAR αποτελεί η συμφωνία συνεργασίας της SPAR Hellas με τους ομίλους αγορών «Αστέρας» που αριθμεί περί τα 280 καταστήματα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει διευρυνθεί περαιτέρω ο αριθμός των αλυσίδων που θα βρεθούν υπό την ομπρέλα του ομίλου. Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να ενισχύσει και τη δυναμική της SPAR, καθώς ορισμένα από τα νέα μέλη στον όμιλο που επιθυμούν και πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις μπορούν μετατραπούν σε SPAR. Εξάλλου εκφρασμένος στόχος της διοίκησης της SPAR Hellas είναι τη νέα χρονιά να εμφανίσει δίκτυο με πάνω από 250 σημεία. 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα