Τραμπ: Με την Κίνα είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα για τη συμφωνία

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 17:17
UPD:17:19
REUTERS/LEAH MILLIS

Αισιόδοξος για την άμεση, πριν από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, υπογραφή ενός σημαντικού μέρους της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, εμφανίστηκε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Είναι πιθανό να βρισκόμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, για να υπογράψουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της συμφωνίας με την Κίνα. Θα το ονομάζαμε Πρώτη Φάση, αλλά είναι ένα μεγάλο μέρος», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Άντριους, προτού αναχωρήσει για επίσκεψη στο Σικάγο.

Οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου προσπαθούν να συμφωνήσουν στο κείμενο της λεγόμενης «Πρώτης Φάσης» της εμπορικής συμφωνάς που ανακοίνωσε ο Τραμπ στις 11 Οκτωβρίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει να υπογράψει τη συμφωνία με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίγκ τον επόμενο μήνα, στη σύνοδο κορυφής στη Χιλή.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η υπογραφή σχεδιάστηκε για τη σύνοδο κορυφής, αλλά έκανε αναφορά στις πρόσφατες πολιτικές αναταραχές στη Χιλή και εξέφρασε την πεποίηθηση ότι η κατάσταση στη χώρα θα εξομαλυνθεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα