Συμφωνία για απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Σαγκάης

Στόχος η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Κίνα προς Ελλάδα
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 09:59
UPD:10:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Στρατηγικής σημασίας συμφωνία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σαγκάη υπέγραψαν ο πρόεδρος των αερογραμμών Juneyao Air Co. Ltd, Zhao Hong Liang και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης, θέτοντας τις βάσεις για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τον Ιούλιο του 2020.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Λούλης σημείωσε ότι από τα 140 εκατομμύρια και πλέον Κινέζων τουριστών που το 2018 ταξίδεψαν στο εξωτερικό, μόλις οι 125.000 επισκέφθηκαν την Ελλάδα και στόχος είναι να τετραπλασιαστεί αυτός ο αριθμός άμεσα, δηλαδή 500.000 Κινέζοι τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα. Όπως είπε ο κ. Λούλης σε δεύτερο χρόνο η χώρα μας στοχεύει να προσελκύει τουλάχιστον το 1% των Κινέζων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. «Η συμφωνία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σαγκάη θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του σκοπού» τόνισε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, οι προοπτικές για την εισροή Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες για έναν ακόμη λόγο: γιατί σήμερα μόλις το 9% των Κινέζων έχει διαβατήριο.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, το οποίο προβλέπει μεταξύ των άλλων την αύξηση του αριθμού των τακτικών δρομολογίων εκατέρωθεν σε 35 εβδομαδιαίως από 14 που είναι σήμερα.

Μέσω αυτών των συμφωνιών, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Τουρισμού, ανοίγει ο δρόμος για την προσέλκυση στην Ελλάδα περισσότερων Κινέζων τουριστών οι οποίοι ξοδεύουν πάνω από 270 δισ. δολάρια ετησίως για τις διακοπές τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα