Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας στην Ελλάδα

Ήδη σε λειτουργία το πρώτο υποκατάστημα της Bank of China
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 11:56
UPD:13:48
REUTERS/HEINZ-PETER BADER

Δύο κινεζικές τράπεζες ετοιμάζονται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη χώρα μας. 

H Τράπεζα της Ελλάδος, με το από 31 Οκτωβρίου 2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος (ΔΕΠΣ), ενημέρωσε το υπουργείο Ανάπτυξης για την εγκατάσταση στην Ελλάδα υποκαταστήματος της Bank of China (Europe) Luxembourg. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα. 

Η ημερομηνία έναρξης εργασιών του υποκαταστήματος είναι η 1η Νοεμβρίου 2019 και η διεύθυνση εγκατάστασής του είναι Λεωφόρος Μεσογείων 2, στην Αθήνα.

Σημειώνεται επίσης ότι στις 25 Οκτωβρίου 2019 η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε την Industrial and Commercial Bank of China (Europe) S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο, ότι μπορεί να εγκατασταθεί στην Ελλάδα με Γραφείο Αντιπροσωπείας. Η ICBC είναι η κορυφαία βάσει κεφαλαιοποίησης κινεζική τράπεζα και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Bank of China, Liu Liange. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, η τράπεζα αναμένεται να χρηματοδοτήσει επενδύσεις ιδιαίτερα στον τομέα της πράσινης οικονομίας και της ενέργειας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα