Ημέρα των ρεκόρ για τη Wall Street

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 17:06
UPD:17:14
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία, η Wall Street πανηγυρίζει νέα ρεκόρ. Λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη και οι τρεις βασικοί δείκτες, Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq βρέθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Είναι εμφανές ότι οι επενδυτές προσδοκούν πως ύστερα από αρκετές παλινωδίες, ΗΠΑ και Κίνα θα βαδίσουν σταθερά προς μία εμπορική συμφωνία- έστω και μικρής κλίμακας. 

Ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος έχει πληγώσει όσο τίποτα άλλο την παγκόσμια οικονομία τον τελευταίο χρόνο. Η άρση αυτού του μεγάλου εμποδίου λοιπόν θα μπορούσε να σημάνει καλύτερες ημέρες ή τουλάχιστον να απομακρύνει τον εφιάλτη της ύφεσης, έντεκα χρόνια μετά την παγκόσμια κρίση που λύγισε τραπεζικά συστήματα και οικονομίες. 

Ο Dow Jones με τα 30 βαριά χαρτιά της Wall Street ενισχύεται 0,5% ή κατά 138 μονάδες στα νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 27.486 μονάδων. Ο Nasdaq είναι στο +0,7% και ο S&P 500 ακολουθεί με άνοδο 0,6%. Ύστερα από πολλούς μήνες κατά τους οποίους κινούνταν σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης, οι αμερικανικοί δείκτες εμφανίζονται τώρα έτοιμοι να κατακτήσουν νέες κορυφές. 

Πάρτι είχαμε σήμερα και στην Ευρώπη, ενώ στην Ασία οι μετοχές σκαρφάλωσαν σε υψηλά 14 εβδομάδων. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα