Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των τραπεζών

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 13:06
UPD:16:33
EUROKINISSI /ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Έφοδος στα γραφεία και των τραπεζών της χώρας και της ένωσης τραπεζών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές μπήκαν στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank) και της Attica Bank απομακρύνοντας τα στελέχη και συγκεντρώνουν έγγραφα, σκληρούς δίσκους και άλλες πληροφορίες, με τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους να αφορούν πιθανότατα τις αυξήσεις στις προμήθειες που είχαν αναγγελθεί και στη συνέχεια πάγωσαν. 

Ουσιαστικά θα εξεταστεί κατά πόσο επιδόθηκαν σε εναρμονισμένες πρακτικές. Η έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι αυτεπάγγελτη.  

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε επανειλημμένα ασκήσει κριτική σε αυτό το μέτωπο στις τράπεζες, ενώ το ζήτημα είχε απασχολήσει και σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των τραπεζών. Εν μέσω αντιδράσεων, οι τράπεζες έκαναν ένα βήμα πίσω, ανακοινώνοντας ότι παγώνουν ορισμένες αυξήσεις, αλλά και ότι θα υπάρξουν μειώσεις σε συγκεκριμένες προμήθειες, που αφορούν ακριτικές περιοχές. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε κάνει λόγο για ένα θετικό πρώτο βήμα από την πλευρά των τραπεζών, προσθέτοντας πάντως πως η κυβέρνηση περιμένει να υπάρξει και συνέχεια, με περισσότερο τολμηρές ενέργειες.

Θετικά σχολίασε την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού το ΚΙΝΑΛ.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα