Ομόλογα: Σε κλοιό πιέσεων λόγω... ευφορίας

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 13:49
UPD:13:50
REUTERS/Dylan Martinez

Με τις μετοχές να οδεύουν ολοταχώς προς νέο ιστορικό ρεκόρ, χάρη στην ευφορία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις, τα ομόλογα στη ζώνη του ευρώ δέχονται πιέσεις. Αυτές είναι εντονότερες σε εκείνα του πυρήνα, των οποίων οι αποδόσεις είχαν υποχωρήσει εν μέσω μαζικής στροφής στο κρατικό χρέος βαθιά σε αρνητικό έδαφος. 

Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου με άνοδο 4 μονάδων βάσης σήμερα, σκαρφαλώνει στο -0,282%, τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουλίου. Η απόδοση του γαλλικού δεκαετούς κινείται σε θετικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με άνοδο τριών μονάδων βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στο 0,01%. 

Την ίδια ώρα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς είναι στο 1,21%, οριακά ενισχυμένη σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο. Το spread έναντι του αντίστοιχου ιταλικού έχει κλείσει αισθητά. Η απόδοση του ιταλικού είναι σήμερα στο 1,08%, αυξημένη κατά οκτώ μονάδες βάσης σε σχέση με την Τετάρτη. 

Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατο σημειωμά της η Capital Economics σχολίαζε πως μπορεί πολύ σύντομα οι ελληνικοί τίτλοι να κερδίσουν τους ιταλικούς, χάρη στις πιο ευνοϊκές προοπτικές ανάπτυξης, αλλά και το πολιτικό σταθερό περιβάλλον, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν έτσι σε χαμηλότερα επίπεδα. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα