Ηλεκτρική ενέργεια: Εξαγόρασε την ΚΕΝ η Volton

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 12:22
UPD:12:24

Tο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΕΝ Α.Ε. απέκτησε η Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε., που θεωρεί πως η ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας μεταξύ των δύο παρόχων ενέργειας «αλλάζει τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας».

Σύμφωνα με τη Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε., η εξαγορά της ΚΕΝ Α.Ε. την καθιστά έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παίχτες της ελληνικής αγοράς εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. 

«Η Volton Α.Ε. μέσω αυτής της εξαγοράς ισχυροποιεί τη θέση της και επισφραγίζει τη διατήρηση της συνεχούς ανοδικής πορείας και την περαιτέρω ανάπτυξή της, διαθέτοντας πλέον μία ενεργή βάση 120.000 συνδρομητών, που περιλαμβάνει οικιακούς συνδρομητές, καθώς και μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις, 250 έμπειρα στελέχη και ένα δίκτυο 30 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει η εταιρεία.

Η ΚΕΝ Α.Ε. ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στον ενεργειακό κλάδο το 2017 ως εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της το 2019 και στην αγορά φυσικού αερίου.

Η πορεία της ΚΕΝ Α.Ε, η τεχνογνωσία και η κατάρτιση του στελεχιακού δυναμικού της έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα στη νέα εποχή της ελληνικής αγοράς εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει η Volton Α.Ε.

H συμφωνία μεταβίβασης θα τεθεί υπόψη των εποπτικών αρχών.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα