Πελόζι: Πολύ κοντά στην εμπορική συμφωνία USMCA

Θα αντικαταστήσει τη NAFTA μέχρι το τέλος του χρόνου
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 10:33
UPD:10:35
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ένα βήμα πριν από την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τον Καναδά και το Μεξικό (USMCA), η οποία θα αντικαταστήσει τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA), βρίσκονται οι ΗΠΑ, καθώς οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν γεφυρώσει τις διαφορές με τον Λευκό Οίκο, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι.

Η Πελόζι δήλωσε χθες ότι οι δύο πλευρές σημείωσαν πρόοδο στην διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Εμπορικού Εκπροσώπου των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λαϊτάιζερ και του προέδρου της Επιτροπής Αποζημιώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Ρίτσαρντ Νιλ. Η συμφωνία αυτή, αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Εκπρόσωπος της Πελόζι επανέλαβε αυτό που η ίδια είχε δηλώσει την Τρίτη σε μία κοινή δήλωσή της, με τον Νιλ: «Μπορούμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία για την USMCA, όταν ο Εμπορικός Εκπρόσωπος των ΗΠΑ καταστήσει την συμφωνία εφαρμόσιμη για τους Αμερικανούς εργαζόμενους». Εργασιακές ενώσεις και συνδικάτα  εκφράζουν φόβους ότι η USMCA απειλεί τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος έχει απορρίψει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την εφαρμογή των προβλεπόμενων από την συμφωνία για τους εργαζόμενους, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα