Ράλι για δεύτερη ημέρα των μετοχών της Alibaba

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 13:08
UPD:13:09
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Μία ημέρα μετά το χρηματιστηριακό ντεμπούτο, οι μετοχές της Alibaba έκλεισαν και σήμερα με εντυπωσιακή άνοδο, έχοντας ενισχυθεί 10% πάνω από την τιμή εκκίνησης.

Οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου έκλεισαν σήμερα με άνοδο 3% στο Χρηματιστήριο του Χογκ-Κογκ, ενώ κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους, την Τρίτη, είχαν σημειώσει ράλι 6,6%, γεγονός που σημαίνει ότι βρίσκονται περίπου 10% πάνω από την τιμή αρχικής δημόσιας εγγραφή των 176 δολαρίων Χογκ-Κογκ(22,48 δολάρια) ανά μετοχή.

Η δευτερογενής εισαγωγή των μετοχών της Alibaba στην αγορά του Χογκ-Κογκ αποτελεί μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή του 2019, ξεπερνώντας την εισαγωγή της Uber τον Μάιο, όπου η εταιρεία υπηρεσιών ταξί είχε αντλήσει 8 δισ. δολάρια. Παρ' όλα αυτά ,τα βλέμματα στρέφονται στην αρχική δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco στο Χρηματιστήριο του Ριάντ τον Δεκέμβριο.

Η εισαγωγή των μετοχών της Αlibaba πραγματοποιήθηκε σε μια εποχή έντονων αναταραχών και διαδηλώσεων στο Χογκ-Κογκ, πλήττοντας την εικόνα και το κύρος της πόλης. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα