Σε υψηλά τριών μηνών η δραστηριότητα στην ελληνική μεταποίηση

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 11:16
UPD:11:17
REUTERS/Adnan Abidi

Η επέκταση της παραγωγής και η αύξηση των νέων παραγγελιών οδήγησε σε επιτάχυνση της ελληνικής μεταποίησης τον Νοέμβριο, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα, ανακάμπτοντας με ταχύτερους ρυθμούς.

Ο δείκτης ΡΜΙ της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα -που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της οικονομίας- ανήλθε στο 54,1 τον Νοέμβριο, από 53,5 του Οκτωβρίου, στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών. Η ζήτηση από πελάτες του εξωτερικού ήταν αυξημένη, με τους ρυθμούς αύξησης των νέων παραγγελιών σε υψηλά εξαμήνου.

«Η ισχυρή ζήτηση, τόσο εντός χώρας όσο και από το εξωτερικό, συνέβαλε σε ταχύτερη βελτίωση του ελληνικού μεταποιητικού κλάδου τον Νοέμβριο», σημειώνει ο Σιαν Τζόουνς, οικονομολόγος της IHS Markit.

Χάρη στις νέες παραγγελίες, οι επιχειρήσεις αύξησαν και τις τιμές παραγωγού αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων, με τους ταχύτερους ρυθμούς έξι μηνών. Ο βαθμός επιχειρηματικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, καθώς οι εταιρείες συνέχισαν να αναμένουν αύξηση της παραγωγής μέσα στο επόμενο έτος. Η αισιοδοξία συνδέθηκε γενικά με τις ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες στο εσωτερικό και με τις νέες ευκαιρίες για εξαγωγές.

naftemporiki.gr
    

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα