Ρος: «Μεγάλα περιθώρια ευελιξίας» ως προς την επιβολή δασμών σε Γαλλία - Ε.Ε.

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 07:32
UPD:09:00
REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει μεγάλα περιθώρια ευελιξίας στους χειρισμούς του όσον αφορά τις εμπορικές συναλλαγές των ΗΠΑ με τη Γαλλία και τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους τους, ιδίως ως προς την επιβολή δασμών, ανέφερε ο υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησής του Ουίλμπουρ Ρος στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC την Τρίτη.

«Έχει ευελιξία ως προς την επιβολή δασμών», επέμεινε ο Ρος, μία ημέρα μετά την απόρριψη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) των επιχειρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα των αθέμιτων ενισχύσεων στην αεροπορική βιομηχανία Airbus.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, μένει να φανεί εάν ο Τραμπ θα επιβάλλει επίσης δασμούς σε χώρες που θα αποφασίσουν να επιβάλουν τον φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες (είναι γνωστός με την ονομασία GAFA, ακρώνυμο των εταιρειών Google, Amazon, Facebook και Apple) τον οποίο προωθεί η κυβέρνηση της Γαλλίας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής επιπρόσθετων δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής επιπρόσθετων δασμών, μολονότι άφησε να παρέλθει μια προθεσμία τον Νοέμβριο χωρίς την ανάληψη δράσης. «Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες χωριστά. Εξασφαλίσαμε ορισμένα πολύ καλά οφέλη από αυτές», σημείωσε ο Ρος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί οριστικά εάν «υπάρχει ανάγκη» να επιβληθούν επιπλέον δασμοί στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα