Χρηματιστήρια: Στο κόκκινο η Ευρώπη - Νευρικότητα στη Wall Street

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 19:36
UPD:19:38
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ο εμπορικός πόλεμος συνεχίζει να ρίχνει βαριά σκιά πάνω από τα διεθνή χρηματιστήρια, ασκώντας πιέσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Wall Street, στον απόηχο της ανακοίνωσης αποθαρρυντικών στοιχείων για τις κινεζικές εξαγωγές.

Στο κόκκινο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, αρνητικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,2%, με τις μετοχές εταιρειών του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, υποχωρώντας 1%.

Οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν 1,1% τον Νοέμβριο, για τέταρτο διαδοχικό μήνα, σε μια ένδειξη ότι η σινο-αμερικανική εμπορική αντιπαράθεση έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας. Η προσοχή στρέφεται στην προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου, όπου τίθενται σε ισχύ νέοι δασμοί σε κινεζικά αγαθά.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX υποχώρησε 0,46%, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με οριακή πτώση. Απώλειες 0,59% για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με πτώση 0,97%.

Πιέσεις και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τον S&P 500 να πασχίζει να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών και στάση αναμονής από την πλευρά των επενδυτών. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC

Σχολιασμένα