«Πράσινο» για τις ομολογίες της ICI

Η Γ.Σ. ενέκρινε την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων έως 45 εκατ. ευρώ
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 10:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Από την έντυπη έκδοση

Εξουσιοδότηση για την έκδοση από τραπεζικά ιδρύματα κοινών ομολογιακών δανείων έως του ποσού των 45 εκατ. ευρώ έλαβε χθες η διοίκηση της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Όπως ειπώθηκε, οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες είναι σε εξέλιξη και ο στόχος είναι η εταιρεία να πετύχει ένα επιτόκιο με όρους αγοράς, ενώ θα πρόκειται για μεσομακροπρόθεσμο δανεισμό διάρκειας επτά έως δέκα ετών.

Η Intercontinental International (ICI), έπειτα και από την τελευταία εξαγορά ακινήτου (αυτοτελές επαγγελματικό ακίνητο επί της οδού Τσακάλωφ, στην Αθήνα, έναντι τιμήματος 5,935 εκατ. ευρώ), διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας 94 εκατ. ευρώ, με μέση απόδοση, σύμφωνα με τον σύμβουλο διοίκησης Ευάγγελο Κοντό, 8,2%.

Ο νέος δανεισμός θα χρησιμοποιηθεί για τις επενδύσεις της ΑΕΕΑΠ, ωστόσο πιθανότατα δεν θα αποτελέσει τη μοναδική πηγή χρηματοδότησής τους, καθώς -όπως σημειώθηκε στο περιθώριο της συνέλευσης από τον κ. Κοντό, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Ν»- είναι ανοιχτά όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης κεφαλαίου στο μέλλον. 

Ο ίδιος, επίσης, απαντώντας σε άλλο ερώτημα, διέψευσε φήμες που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στην αγορά ακινήτων και σύμφωνα με τις οποίες ο βασικός μέτοχος της ΑΕΕΑΠ (η εταιρεία Ajolico Trading Limited με ποσοστό 78,78% στην οποία συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας Χαλικιά) σκοπεύει να πουλήσει την εταιρεία.

Η ICI παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο του έτους αύξηση των εσόδων από μισθώματα κατά 23%, στα 4,172 εκατ. ευρώ. Το ίδιο χρονικό διάστημα, τα κέρδη από αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων σε εύλογη αξία των ακινήτων διαμορφώθηκαν σε 338 χιλ. ευρώ, έναντι αύξησης 3,063 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα (λόγω αγοράς οκτώ νέων ακινήτων το χρονικό διάστημα 01/07/2017 - 30/06/2018 έναντι των συναλλαγών που έλαβαν χώρα την περίοδο 01/07/2018 - 30/06/2019). Ομοίως, τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,827 εκατ. ευρώ, έναντι 5,503 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα