Σαμπάνιες και ρεκόρ στα διεθνή χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 21:06
UPD:21:07
REUTERS/ANDREW KELLY

Οι σαμπάνιες άνοιξαν λίγο πιο νωρίς στα διεθνή χρηματιστήρια. Νέο ιστορικό ρεκόρ στη Wall Street, κοντά σε ιστορικά υψηλά και η Ευρώπη λίγο πριν από τις αργίες των Χριστουγέννων.

Η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η καθαρή νίκη των Συντηρητικών στις βρετανικές εκλογές και η συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανεβάσει ταχύτητα τώρα που αίρονται παράγοντες αβεβαιότητας ωθούν προς τα πάνω τις διεθνείς μετοχές. Ο ενθουσιασμός των επενδυτών έχει προσθέσει πάνω από 5 τρισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίηση των αμερικανικών μετοχών.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο S&P 500 ξεπέρασε το ιστορικό υψηλό της προηγούμενης συνεδρίασης, σημειώνοντας νέο ρεκόρ και με τον δείκτη να κινείται πάνω από τις 3.200 μονάδες. Από τις αρχές του έτους, ο S&P 500 έχει ανατιμηθεί 28%. Κέρδη και για τον Dow Jones.

Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει ενισχυμένος 0,80% και όλα σχεδόν τα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου με θετικά πρόσημα. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο 0,81% και ο CAC 40 0,83%. Κέρδη πάνω από 1% για τον FTSE MIB του Μιλάνου. 

Οι επενδυτές ανά τον κόσμο χαιρετίζουν με ανακούφιση την ανακωχή μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στον εμπορικό πόλεμο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε μήνυμά το στο twitter ανέφερε ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο προετοιμάζουν την επίσημη υπογραμή της εμπορικής συμφωνίας. «Είχαμε πολύ καλή συζήτηση με τον πρόεδρο Σι της Κίνας όσον αφορά την τεράστια εμπορική συμφωνία... Κανονίζεται η επίσημη υπογραφή της», έγραψε ο Τραμπ σε σημερινό tweet, αναφερόμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα