Συνέχεια στο πάρτι των αγορών με τον Nasdaq να σπάει το φράγμα των 9.000 μονάδων

Σε υψηλά τριμήνου το πετρέλαιο, διμήνου ο χρυσός
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 18:57
UPD:19:02
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Τα περσινά Χριστούγεννα οι αγορές αιμορραγούσαν και αναζητούσαν το «φάρμακο». Φέτος  έχουν στήσει ένα πάρτι διαρκείας και η σαμπάνια ρέει άφθονη, με τους δείκτες να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 

Στη Wall Street αν και η 26η Δεκεμβρίου είναι παραδοσιακά ημέρα χαμηλού όγκου συναλλαγών o Dow Jones ενισχύεται κατά 77 μονάδες και ο S&P 500 με άνοδο 0,3% σκαρφαλώνει σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Την παράσταση όμως κλέβει ο Nasdaq, o oποίος σπάει για πρώτη φορά στην ιστορία του το φράγμα των 9.000 μονάδων. 

Το ράλι «οδηγεί» η Amazon με κέρδη 2,2%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της την περίοδο των εορτών έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 2,9% αυτόν τον μήνα και 8,6% στο τρίμηνο, με τα κέρδη του από τις αρχές του έτους να φτάνουν τα 29%. Μάλιστα απέχει λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα από το να εμφανίσει την καλύτερη ετήσια επίδοσή του από το 1997. 

Nα σημειωθεί ότι οι μεγάλες αγορές της Ευρώπης έμειναν σήμερα κλειστές.  Ωστόσο οι αγορές εμπορευμάτων λειτούργησαν κανονικά. Έτσι η τιμή του μπρεντ στο Λονδίνο ενισχύθηκε 48 σεντ στα 67,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού στη Νέα Υόρκη έφτασε στα 61,59 δολάρια το βαρέλι. Και για τα δύο συμβόλαια πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τις 17 Σεπτεμβρίου. 

Την ίδια ώρα πάντως οι επενδυτές επιζητούν και την ασφάλεια, στρεφόμενοι στο χρυσό. Η τιμή σποτ του πολύτιμου μετάλλου με άνοδο 0,8% σκαρφάσε σήμερα έως και τα 1.512,30 δολάρια ανά ουγκιά, τα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων μηνών. Τα αμερικανικά προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού ενισχύθηκαν έως και τα 1.515 δολάρια η ουγκιά. 

naftemporiki.gr 


Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα