Επένδυση 120 εκατ. ευρώ από την Invel

Απόκτηση χώρων γραφείων 12.000 τ.μ. στο Μιλάνο και 28.000 τ.μ. στη Ρώμη
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 22:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Από την έντυπη έκδοση

Σε επένδυση άνω των 120 εκατ. ευρώ για την αγορά δύο χώρων γραφείων στο Μιλάνο και τη Ρώμη προχώρησε η Invel Real Estate (Invel), το επενδυτικό σχήμα με δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη που ειδικεύεται στον τομέα εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας και τις προοπτικές αναδιάρθρωσης μη εξυπηρετούμενων δανείων, γνωστή ως βασικός μέτοχος της Prodea Investments (της μεγαλύτερης ελληνικής εισηγμένης AΕΕΑΠ). Με την κίνηση αυτή τα περιουσιακά στοιχεία υπό τη διαχείριση της Invel στην Ιταλία ξεπερνούν τα 750 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση αφορά κτήριο γραφείων έκτασης 28.000 τ.μ. που εδρεύει στην οδό Paolo di Dono, στην ανατολική περιοχή EUR της Ρώμης, από την DeA Capital Real Estate SGR S.p.A. Το ακίνητο μισθώνεται σε πελάτες υψηλής φερεγγυότητας, όπως η Unilever, η Philips και η Swiss Post. Μέσω ξεχωριστής συναλλαγής, αγοράστηκε συγκρότημα γραφείων έκτασης 12.000 τ.μ. στο Μιλάνο, ακριβώς πάνω από τον σταθμό Famagosta του μετρό, που πουλήθηκε από την ιταλική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Aedes Siiq, στην οδό San Vigilio. 

Αναζήτηση ευκαιριών

Σύμφωνα με τον Francesco Molinari, υπεύθυνο Επενδύσεων της Invel στην Ιταλία, «και τα δύο αυτά ακίνητα αποτελούσαν εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες, οι οποίες εξασφάλισαν την είσοδό μας στις ελκυστικές αγορές του Μιλάνου και της Ρώμης. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την αξία και των δύο κτηρίων αξιοποιώντας την εμπειρία μας στην περιοχή, μέσω ενός στοχευμένου προγράμματος ανάπτυξης και εκμίσθωσης». «Έχουμε ήδη επεκτείνει σημαντικά τόσο τις επενδύσεις όσο και την ομάδα μας στην Ιταλία τον τελευταίο χρόνο, και συνεχίζουμε να εντοπίζουμε ευκαιρίες ανάπτυξης κεφαλαίων χρησιμοποιώντας την εις βάθος γνώση που έχουμε για την αγορά για να δημιουργήσουμε αξία στο ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας αλλά και μέσω νέων εξαγορών», συμπλήρωσε ο κ. Molinari.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα