Κλίμα αισιοδοξίας σε Wall Street και Ευρώπη

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 19:48
UPD:20:00
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Κλίμα αισιοδοξίας επικράτησε σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια, με ράλι των μετοχών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, χάρη στις ελπίδες ότι θα στεφθούν με επιτυχία οι προσπάθειες για να ελαχιστοποιηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος από τον κοροναϊό. Στο ανοδικό momentum συνέβαλαν και οι πληροφορίες ότι οι επιστήμονες είναι πολύ κοντά στην ανακάλυψη ενός εμβολίου, πληροφορίες που όμως διέψευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στη Wall Street, oι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, επαναφέροντας τον S&P 500 κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Κέρδη πάνω από 1% και για τον Dow Jones, ενώ ο τεχνολογικός Νasdaq δεν κατάφερε να ακολουθήσει, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές της Τesla, που έκαναν ενδοσυνεδριακά βουτιά 13%.

Κέρδη και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με άνοδο πάνω από 1% και με πρωταγωνιστές τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων. Στον αντίποδα, οι τηλεπικοινωνίες βρέθηκαν σε κλοιό πιέσεων.Τα θετικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα σε μεταποίηση και υπηρεσίες στην Ευρωζώνη συνέβαλαν στην άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών. 

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 1,48% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,57%. Ενισχυμένος 1,62% ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού έκλεισε με άνοδο 0,85%.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα