Αδ. Γεωργιάδης: Έρχονται δύο νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 19:11
UPD:19:14

Την έλευση δύο νέων επενδύσεων στην Ελλάδα προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έδωσε το «παρών» σεημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ.

«Μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ, μεγάλη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνοιξε γραφεία στην Αθήνα και ετοιμάζει joint venture, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ τη Δευτέρα, από άλλη εταιρεία ανακοινώνεται και δεύτερη επένδυση, εκατοντάδων εκατομμυρίων, σε σημαντικό κλάδο της οικονομίας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό στέλεχος.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδική αναφορά έκανε και στα πρόσφατα ταξίδια του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Ουδέποτε οι σχέσεις της Ελλάδας με αυτά τα κράτη ήταν τόσο καλές όσο σήμερα. Οι επενδυτικές προσδοκίες που υπάρχουν απ' αυτές τις χώρες είναι πολύ μεγάλες» δήλωσε, παράλληλα.

Όσον αφορά το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε χρηματοδοτικά εργαλεία, ύψους 4,7 δισ. ευρώ, την περίοδο 2021-2027, με στόχο την ομαλή μετάβαση στημετα-λιγνιτική εποχή.

«Η μάχη για τον λιγνίτη είναι μια χαμένη μάχη, γιατί σε 10 - 15 χρόνια δεν θα υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη. Ο λιγνίτης ήταν καύσιμο πολύ φτηνό και πάνω σ' αυτό βασίστηκε η ενεργειακή αυτονομία της χώρας. Πλέον, είναι πολύ ακριβό.

»Η ΔΕΗ μπαίνει μέσα κάθε χρόνο 300 εκατ. ευρώ από τον λιγνίτη. Άρα, οικονομικά δεν συμφέρει. Ο πρωθυπουργός πήρε μια γενναία απόφαση: αντί να πάμε τελευταίοι στην ΕΕ, όπως συνήθως γίνεται μέχρι τώρα, να πάμε πρώτοι» σχολίασε, τέλος, o υπουργός Ανάπτυξης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα