Δοκιμάζει τα νερά των αγορών και η Τράπεζα Πειραιώς

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 09:21
UPD:09:25
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θέμα ωρών είναι το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το ομολογιακό δάνειο Tier II δεκαετούς διάρκειας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο και θα έρθει περίπου μία εβδομάδα ύστερα από την άκρως επιτυχή έκδοση της Alpha Bank. Στόχος η άντληση 500 εκατ. ευρώ με ένα όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκό επιτόκιο. 

Κύροι συντονιστές της έκδοσης είναι η Goldman Sachs International και η UBS, ενώ στην ομάδα των συμβούλων συμμετέχουν επίσης οι Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura.

Η υφιστάμενη έκδοση Tier II της τράπεζας παρουσιάζει απόδοση κοντά στο 5,3% και με βάση αυτή το επιτόκιο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να κυμανθεί κοντά στο 5,5% έως 5,8% το ανώτερο. Η βαθμολογία των τίτλων από τη Moody’s αναμένεται ότι θα είναι «Caa3»/«CCC». 

Σημειώνεται πως στην τελευταία έκθεσή της η JPMorgan αναβάθμισε τη σύσταση για την Πειραιώς σε «υπεραπόδοση» (overweight) από «υποαπόδοση» (underweight) και αναθεώρησε την τιμή στόχο από τα 2,4 στα 4,2 ευρώ. Η δραστική αυτή προς τα επάνω αναθεώρηση στηρίζεται στην εκτίμηση για αύξηση του δείκτη απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) στο 6,3% έως το 2022. Η ψήφος εμπιστοσύνης από τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο, θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά και στην αντιμετώπιση της τράπεζας από την αγορά χρέους. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα