Σήμερα οι προσφορές για τη ΔΕΠΑ Υποδομών - «Συνωστισμός» μνηστήρων

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 11:45
UPD:11:49
www.depa.gr

Σήμερα εκπνέει και  η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει αρκετοί μνηστήρες, μεταξύ των οποίων η μέτοχος του ΔΕΣΦΑ Snam, η Italgas, η Eon, η Engie καθώς και τα funds KKR, Blackrock και Macquarie.

Σημειώνεται ότι το Δημόσιο ελέγχει το 65% των μετοχών ενώ το υπόλοιπο 35% τα Ελληνικά Πετρέλαια. Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΕΛΠΕ για την επένδυση της εταιρείας στο 35% της ΔΕΠΑ Υποδομών, προκύπτει αποτίμηση γύρω στα 650 με 700 εκατ. ευρώ για τη μεταβιβαζόμενη εταιρεία.

Να θυμίσουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε αποφασίσει την παράταση της προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών έως και σήμερα Παρασκευή,  21 Φεβρουαρίου. 

Η αρχική προθεσμία για την πρώτη φάση της διαδικασίας έληγε στις 14 Φεβρουαρίου.

Η ΔΕΠΑ Α.Ε. είναι όμιλος εταιρειών με παρουσία στον ενεργειακό τομέα που δραστηριοποιείται στην χονδρική πώληση, προμήθεια, εμπορία και διανομή φυσικού αερίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% της ΔΕΠΑ Α.Ε. και η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. το υπόλοιπο 35%.

Μετά τη μερική διάσπαση του κλάδου υποδομών και τη δημιουργία της εταιρείας ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% των μετοχών αυτής και η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. το υπόλοιπο 35%. Για τους σκοπούς της αξιοποίησης της συμμετοχής του στη ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., το ΤΑΙΠΕΔ έχει προχωρήσει στην πρόσληψη χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων και συγκεκριμένα στις εταιρείες UBS Investment Bank & Τράπεζα Πειραιώς και Ποταμίτης Βεκρής Δικηγορική Εταιρεία αντίστοιχα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα