Στραγηγική συνεργασία Τράπεζας Πειραιώς με ORIX Corporation

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 20:11
UPD:20:13
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε αποκλειστική, στρατηγική συνεργασίας με την ORIX Corporation -που είναι εισηγμένη στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ- προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς. Στόχος της συνεργασίας η παροχή χρηματοδοτικών λύσεων στον ελληνικό ναυτιλιακό κλάδο, όπως επισημαίνει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της. 

H ORIX είναι όμιλος επιχειρήσεων του χρηματοοικονομικού τομέα με ύψος ενεργητικού περίπου USD 100 δισ. σε 37 χώρες, με μακρά και επιτυχημένη πορεία στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα για περισσότερα από 50 χρόνια, και με συνεχή ανάπτυξη νέων εργασιών.

H στρατηγική συνεργασία συνδυάζει τις μακροχρόνιες σχέσεις και τη γνώση του ελληνικού ναυτιλιακού τομέα της Τράπεζας Πειραιώς με τις δυνατότητες που απορρέουν από το μέγεθος της ORIX, ώστε να παρέχεται στους πελάτες ευρεία γκάμα χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και επαρκής χρηματοδότηση όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Η συμφωνία αναμένεται στο μέλλον να διευρυνθεί κατ’ αντικείμενο και να περιλάβει και άλλους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Η Τράπεζα Πειραιώς εξακολουθεί να στηρίζει τον ναυτιλιακό τομέα διατηρώντας συνολικό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο που υπερβαίνει τα 2,5 δισ. δολ. και, μέσω της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την ORIX, στοχεύει να ισχυροποιήσει τις μακροχρόνιες πελατειακές σχέσεις της.

Η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα παραμείνει ενεργός δανειστής παρέχοντας χρηματοδότηση στη ναυτιλιακή αγορά τόσο σε μεμονωμένη βάση, όσο και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, στοχεύοντας στη βελτίωση του ισολογισμού και της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων της.

Η Houlihan Lokey ήταν ο αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη σύναψη της συνεργασίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα