Γαλλία: Πτώση έως και 40% της τουριστικής κίνησης λόγω κοροναϊού

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 09:22
UPD:09:23
REUTERS/GONZALO FUENTES

Η επιδημία του κοροναϊού έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό της Γαλλίας, επισκιάζοντας και τις οικονομικές προοπτικές της γαλλικής οικονομίας, επισημαίνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ. «Έχουμε λιγότερους τουρίστες στη Γαλλία, 30% με 40% λιγότερους του αναμενομένου», ανέφερε ο κ. Λεμέρ σε συνέντευξή του στο CNBC, στο περιθώριο της συνάντησης κεντρικών τραπεζιτών και υπουργών Οικονομικών του G20, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

«Αυτό, φυσικά θα έχει μείζονα αντίκτυπο και στη γαλλική οικονομία», παραδέχθηκε ο κ. Λεμέρ.

Η επιδημία του κοροναϊού έκανε την εμφάνισή της στα τέλη του 2019 στην κινεζική πόλη Βουχάν κι έκτοτε έχει προκαλέσει σχεδόν 2.500 θανάτους στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες.

Εν μέσω περιορισμών σε ταξίδια και μεταφορές και ακυρώσεων, η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια έχει μειωθεί, οδηγώντας στη ματαίωση περισσότερων από 200.000 πτήσεων. Η Γαλλία αποτελεί μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων, 89,4 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν το 2018 τη Γαλλία και ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 8% του ΑΕΠ της χώρας. 

Παράλληλα, η Γαλλία προσελκύει περίπου 2,7 εκατ. Κινέζους τουρίσετς κάθε χρόνο, «Φέτος δεν θα είναι το ίδιο», παραδέχθηκε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα