ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Ικανοποίηση για την κατά προτεραιότητα ένταξη λιγνιτικών σταθμών με τηλεθερμάνσεις

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 18:41
UPD:18:47
MOTIONTEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Την κίνηση της διοίκησης της ΔΕΗ να επιδιώξει την κατά προτεραιότητα ένταξη στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας των λιγνιτικών σταθμών που υποστηρίζουν την τηλεθέρμανση των πόλεων χαιρετίζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Όπως σημειώνει, η ευόδωση της προσπάθειας αυτής μόνον θετικά αποτελέσματα θα έχει για τον Όμιλο ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει τη θέρμανση των πόλεων με χαμηλό κόστος για χιλιάδες νοικοκυριά, αλλά και θετική επίπτωση στο περιβάλλον, καθώς η τηλεθέρμανση έχει αποδεδειγμένα «ακυρώσει» την επιβάρυνση που προκαλούσαν οι κεντρικές θερμάνσεις με πετρέλαιο.

Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης της εταιρείας αποτελεί δικαίωση, καθώς αποτελεί θέση της Ομοσπονδίας που είχε υποστηριχθεί και στο πλαίσιο σχετικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή του νομοσχέδιου του ΥΠΕΝ για το καθεστώς στήριξης των ΑΠΕ.

Ειδικότερα, στη συζήτηση (3/8/2016) στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε καταθέσει πρόταση (με την οποία συμφώνησε και ο πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ Μ. Φιλίππου) για τον χαρακτηρισμό των λιγνιτικών μονάδων που συνδέονται με την τηλεθέρμανση των πόλεων κι εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες κατ' αντιστοιχία με τις Σ.Η.Θ.Υ.Α (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας). Είχε προτείνει να εντάσσονται στο σύστημα με τον ίδιο τρόπο και να πληρώνονται αντίστοιχα, ώστε να μην υπάρχει μεροληψία σε βάρος της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνει πως επικροτεί κάθε απόφαση της διοίκησης που έχει θετικό πρόσημο και διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και πως θα καυτηριάζει, αντίθετα, κάθε απόφαση που πλήττει τα συμφέροντα των καταναλωτών, της επιχείρησης ή των εργαζομένων.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα