Κίνα: Υποσκελίζει τις ΗΠΑ σε αριθμό δισεκατομμυριούχων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 20:45
UPD:21:03
REUTERS/DADO RUVIC

Mπορεί ο κοροναϊός να κλονίζει την παγκόσμια οικονομία και να λυγίζει τον κινεζικό δράκο, όμως για τους δισεκατομμυριούχους ανά τον κόσμο και κυρίως για την Κίνα πρόκειται για χρονιά-ρεκόρ.

Όπως προκύπτει από τη φετινή λίστα δισεκατομμυριούχων της Hurun(Hurun 2020 Rich List), ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα αυξάνεται με ρυθμούς-ρεκόρ, ενώ ισοδυναμεί με τον αριθμό των Αμερικανών και Ινδών δισεκατομμυριούχων μαζί. Παρ' όλα αυτά, οι ΗΠΑ κυριαρχούν στις θέσεις των υπερ-πλουσίων, με επτά στους δέκα κορυφαίους δισεκατομμυριούχους να είναι Αμερικανοί. 

Πέρυσι στην Κίνα προστέθηκαν 182 δισεκατομμυριούχοι, ενώ στις ΗΠΑ προστέθηκαν μόνο 59. Με βάση τα στοιχεία της 31ης Ιανουαρίου του 2020, οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα έφθασαν συνολικά τους 799, ενώ στις ΗΠΑ τους 626. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ινδία, στην οποία πέρυσι υπήρχαν 137 δισεκατομμυριούχοι. Η Ρωσία με 91 δισεκατομμυριούχους κατέλαβε την έκτη θέση στον κατάλογο Hurun Global Rich List 2020.

Οι περισσότεροι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, συνολικά 110, ζουν στο Πεκίνο, ενώ στην Νέα Υόρκη ζουν 98 δισεκατομμυριούχοι. Σύμφωνα με εταιρεία «Hurun», στην πρώτη θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου βρίσκεται ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος με περιουσιακά στοιχεία που φθάνουν τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό του ομίλου LVMH, ενώ Μπιλ Γκέιτς της Microsoft και Γουόρεν Μπάφετ καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση αντιστοίχως. Η περιουσία και των τεσσάρων υπερβαίνει τα 100 δισ. δολάρια.

Ο πιο γνωστός Κινέζος δισεκατομμυριούχος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Alibaba Τζεκ Μα που βρίσκεται στην 21η θέση παγκοσμίως με περιουσιακά στοιχεία 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα