Δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική

Στη μάχη αναμένεται να μπουν οι Fosun, CVC και Varde Partners
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 08:26

Από την έντυπη έκδοση

Της Ειρήνης Σακελλάρη
esak@naftemporiki.gr

H πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εισέρχεται στην τελική ευθεία, αφού σήμερα η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να έχει στα χέρια της τις δεσμευτικές προσφορές. 

Η τράπεζα, που έχει ως συμβούλους στην πώληση την Goldman Sachs και την Morgan Stanley, θέλει να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των προσφορών πριν από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της για το 2019. Μάχη αναμένεται να δώσουν οι Fosun, CVC και Varde Partners, με τις δύο πρώτες παρουσίες να συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες για μια ισότιμη μάχη.

Το ενδιαφέρον της Fosun για την ασφαλιστική χρονολογείται από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ η εταιρεία παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις καθώς η τράπεζα μπήκε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις άνευ αποτελέσματος με την κοινοπραξία των Calamos - Exin. 

Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν τη Fosun ως υπερέχουσα εταιρεία προκειμένου να διεκδικήσει την απόκτηση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ο κινεζικός όμιλος κατέχει ήδη τη Fidelidade, τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Πορτογαλίας, ενώ φαίνεται να εξετάζει συνέργειες και με τη βελγική εταιρεία Ageas.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα