Χ. Θεοχάρης: Από τις πλέον σημαντικές για την Ελλάδα η γερμανική τουριστική αγορά

Στην Ελλάδα το συνέδριο του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV)
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 18:38
UPD:18:41
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Mε κορυφαία στελέχη της TUI, του μεγαλύτερου παγκόσμιου ταξιδιωτικού Ομίλου, συναντήθηκε στο Βερολίνο ο υπουργός Tουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ταξίδεψε στη Γερμανία παρά τη ματαίωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) προκειμένου να έχει επαφές με φορείς και με παράγοντες του τουρισμού.

«H στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού προχωράει και υλοποιείται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Η γερμανική τουριστική αγορά είναι από τις πλέον σημαντικές για την Ελλάδα. Περίπου 4 εκατομμύρια έρχονται κάθε χρόνο και το 2018 άφησαν 2,8 δισ. ευρώ. Αποφάσισα να έρθω στο Βερολίνο, θέλοντας να περάσω ένα διπλό μήνυμα: Πρώτον, την εμπιστοσύνη μας προς τη γερμανική αγορά παρά τη ματαίωση της ΙΤΒ. Και δεύτερον, ότι ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει τη δυναμική του πορεία» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού μετά τη συνάντηση που είχε με τον Thomas Ellerbeck, μέλος της Group Executive Committee και Group Director Corporate & External Affairs της TUIGroup και υπεύθυνο για Public Policy, EU και International Relations, Group Communications, Environment και Sustainability, Regulatory και Government Affairs και Foundations, τον Sebastian Ebel, μέλος του ΔΣ του Ομίλου και CEO Hotels & Resorts, την Helen Caron, διευθύντρια Purchasing της TUI Group και την Antonia Bouka, Head of Public Policy-Destinations.

Στη συνάντηση του υπουργού με τα στελέχη της TUI συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα στην παγκόσμια τουριστική αγορά από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, ενώ συμφωνήθηκε η από κοινού αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών παρουσιαστούν.

Ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε και με τον Pawel Niewiadomski, πρόεδρο του ECTAA, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων και Διοργανωτών Οργανωμένων Ταξιδιών, με τον οποίο συζήτησαν για τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς και για την ανάγκη αλλαγής του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου ώστε να καλύπτει ανάλογες περιπτώσεις.

Ο υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση και με εκπροσώπους του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV και συγκεκριμένα, με τον πρόεδρο του Ομίλου, Norbert Fiebig, τον CEO, Dirk Inger, τον διευθυντή Πολιτικής και Εξωτερικού Τουρισμού, Volker Adams, και τη Verena Grossjohann, διευθύντρια Events, Σεμιναρίων και Μάρκετινγκ, για τους τρόπους που μπορεί να παραμείνει σταθερό το τουριστικό πρόγραμμα.

Όπως ανακοινώθηκε, το συνέδριο του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα, στο Costa Navarino, τον Οκτώβριο.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα