Eλλάκτωρ: Τα στοιχεία που διαψεύδουν τις φήμες

Τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 11:20
UPD:11:26
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η Ελλάκτωρ, σε συνέχεια της χθεσινής της ανακοίνωσης σχετικά με την αιφνίδια, αδικαιολόγητη και ακραία πτώση της τιμής της μετοχής της, διαψεύδει όσα παντελώς ανυπόστατα και μεθοδευμένα αναπαράγονται, όπως λέει και επανέρχεται με συγκεκριμένες διευκρινίσεις και στοιχεία ενώ προαναγγέλλει τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα για επιπλέον διευκρινίσεις.

Ειδικότερα αναφέρει μεταξύ άλλων σε νεώτερη ανακοίνωση της:

1. Ως προς τις φήμες για επικείμενες παραιτήσεις του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Γιώργου Προβόπουλου, και του Διευθύνοντος Συμβούλου της θυγατρικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρου Εξάρχου, η εταιρεία έλαβε έγραφες δηλώσεις τόσο από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Γιώργο Προβόπουλο, όσο και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρο Εξάρχου, που τιμούν την εταιρεία με την εμπιστοσύνη τους.

2. Ως προς τις φήμες για διάρρηξη του σχήματος PEMANOARO LIMITED, που ελέγχεται από κοινού από τον Αναστάσιο Π. Καλλιτσάντση και τον Δημήτριο Π. Καλλιτσάντση, και που κατέχει το 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς και τους ισχυρισμούς περί απώλειας της εμπιστοσύνης προς την PEMANOARO LIMITED εκ μέρους της χρηματοδότριάς της και αξιώσεων για λήψη πρόσθετων εγγυήσεων, η εαιρεία έλαβε κοινή δήλωση των κ.κ. Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση που αναφέρει ότι: «Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάσαμε την πρότασή μας στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ζητήσαμε τη ψήφο εμπιστοσύνης της Γενικής Συνέλευσης προς ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, κάναμε λόγο για ένα μεγάλο σε μέγεθος και πολύπλοκο σε υλοποίηση έργο που θα απαιτήσει και ανάλογο χρόνο. Την αντίληψη αυτή συμμερίζεται και η χρηματοδότρια της PEMANOARO LIMITED που στήριξε εξαρχής το εγχείρημα λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που παρουσιάσαμε, και η οποία επιβεβαίωσε και σήμερα την αμέριστη υποστήριξή της στις προσπάθειές μας, διαψεύδοντας ταυτόχρονα κατηγορηματικά κι όλες τις φήμες που διακινούνται περί δήθεν απόσυρσης της εμπιστοσύνης της προς τα πρόσωπα μας. Συνεπώς, παραμένουμε αποφασισμένοι και απόλυτα προσηλωμένοι στο έργο και στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε».

3. Ως προς τα περί δήθεν μαζικών απολύσεων, τον Φεβρουάριο του 2020 αποχώρησαν από τον Όμιλο Ελλάκτωρ συνολικά 15 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 2 στο πλαίσιο συνταξιοδότησης.

Επίσης η εταιρεία επισημαίνει ότι η ΑΚΤΩΡ, συγκεκριμένα την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 – δηλαδή την ημέρα της αιφνίδιας και ακραίας πτώσης της τιμής της μετοχής της Ελλάκτωρ - υπέγραφε στο Βουκουρέστι τη σύμβαση για σιδηροδρομικό έργο προϋπολογισμού 627 εκατ. ευρώ, ως μέλος κοινοπραξίας με ποσοστό συμμετοχής 30%. Μάλιστα, το εν λόγω έργο, αποτελεί μέρος των έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 1 δισ. ευρώ που η ΑΚΤΩΡ έχει εξασφαλίσει, είτε ως leader είτε ως μέλος κοινοπραξίας στη Ρουμανία το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Παράλληλα, η ΑΚΤΩΡ σήμερα είναι η μία εκ των δύο διεκδικητών που έχουν απομείνει πλέον στον διαγωνισμό για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ, ενώ οι προοπτικές του Ομίλου στους κλάδους των ΑΠΕ και των Παραχωρήσεων παραμένουν πολύ ισχυρές εξασφαλίζοντας μακροχρόνιες και προβλέψιμες ροές για τον Όμιλο.

Επίσης, όπως αναφέρει η εταιρεία ο κλάδος ΑΠΕ υλοποιεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο άνω των 200 εκατ. ευρώ, η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις στο τέλος Μαρτίου υπογράφει τη σύμβαση για την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου για 40 χρόνια, που αντιπροσωπεύει συνολική επένδυση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, η REDS εγκαινίασε τον Νοέμβριο του 2019 την Β’ Φάση Ανάπτυξης του Smart Park, ενώ ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ εξασφάλισε τους τελευταίους 3 μήνες 670 εκατ. ευρώ μέσω της επιτυχούς έκδοσης δυο διεθνών ομολογιακών εκδόσεων, ανοίγοντας εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για τον όμιλο.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του ομίλου είναι αποφασισμένη και θα προασπίσει με κάθε τρόπο και με κάθε διαθέσιμο μέσο, τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων και οργανώνει τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού τη Δευτέρα 9/3/2020 στις 18.00 (ώρα Ελλάδος) για την παροχή τυχόν διευκρινίσεων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα