«Βουτιά» πάνω από 6% για τις τιμές του πετρελαίου

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 17:22
UPD:17:26
REUTERS/Ernest Scheyder

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας σε χαμηλά πολλών ετών και με ενδοσυνεδριακές απώλειες πάνω από 6%, εν μέσω πληροφοριών ότι η συμμαχία ΟΠΕΚ+ δεν έχει καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία για νέες μειώσεις στην παραγωγή.

Η τιμή του μπρεντ έκανε βουτιά 6,4%, κάτω από τα 47 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού έπεσε κάτω από τα 43 δολάρια το βαρέλι, με ενδοσυνεδριακή πτώση πάνω από 6%.

Η κατρακύλα των τιμών επιταχύνθηκε μετά τις πληροφορίες του Reuters, επικαλούμενη ρωσική πηγή, ότι η Μόσχα δεν θα εγκρίνει περαιτέρω μείωση της παραγωγής, συναινώντας στην πρόταση των μελών του ΟΠΕΚ για πρόσθετο «μαχαίρι» στην προσφορά αργού κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Η συνάντηση μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών και των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εκτός καρτέλ -η επονομαζόμενη συμμαχία ΟΠΕΚ+- θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στη Βιέννη. Μία ημέρα πριν, ο ΟΠΕΚ είχε προτείνει πρόσθετη μείωση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα. Το πετρέλαιο έχει εισέλθει σε bear market, καθώς η επιδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης, με πολλούς αναλυτές να αναμένουν παρέμβαση του ΟΠΕΚ για στήριξη των τιμών.

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα