Χρηματιστήρια: Ο φόβος «φρενάρει» τις μετοχές

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 19:50
UPD:19:58
REUTERS/Lucas Jackson

Η έντονη μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, έπειτα από το κλίμα πανικού της Δευτέρας και τις μαζικές ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η Ευρώπη δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη της, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να κλείνει τελικά με πτώση 0,88%. Θετικά πρόσημα στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να μετριάζουν τα κέρδη τους και τον Dow Jones να ανακάμπτει 475 μονάδες ή σχεδόν 1,5%, ενώ είχε ανοίξει με άλμα άνω των 900 μονάδων. Κέρδη 1,7% για τον S&P 500, ενώ και ο τεχνολογικός Nasdaq επανήλθε σε θετικό έδαφος.

Στην Ευρώπη, η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και θανάτων στην Ιταλία και οι προειδοποιήσεις για ύφεση στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης επισκίασαν τα χρηματιστήρια, με αποτέλεσμα να εξανεμισθούν τα κέρδη και να κλείσουν στο κόκκινο για μία ακόμη συνεδρίαση. Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων έχουν γίνει «καπνός» πάνω από 3 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης.

Με πτώση 1,41% έκλεισε η Φραγκφούρτη, οριακή πτώση 0,09% για τον FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχώρησε 1,51%. Βουτιά πάνω από 3% για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • PX1
  • SXXP

Σχολιασμένα