Χρηματιστήριο: Βουτιά 9% κάτω από τις 550 μονάδες

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 10:50
UPD:13:38
SOOC/Nikos Libertas

Συνθήκες απόλυτου πανικού επικρατούν με το άνοιγμα της συνεδρίασης στο Χρημαστιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης με μία νέα βουτιά της τάξης του 9% προσγειώνεται στις 548 μονάδες και κανείς δεν μπορεί πια να πει πότε η αιμορραγία θα σταματήσει. 

Το ελληνικό χρηματιστήριο, όπως και οι μεγάλες ξένες αγορές του πλανήτη, έχει παγιδευθεί σε bear market με τις απώλειες να υπερβαίνουν κατά πολύ το 20% από τα πρόσφατα υψηλά. 

EURONEWS

H Ελλάδα ξύπνησε με την είδηση του πρώτου θανάτου από τον Covid-19, αλλά και με τα νέα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού σε εφαρμογή. Ο προβληματισμός για τις επιπτώσεις είναι έντονος, όπως και συνολικά στην Ευρώπη, που βλέπει τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να της «κουνάει το δάχτυλο» για την αργή, όπως την κρίνει, αντίδραση στην κρίση. Η ταξιδιωτική απαγόρευση που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο έρχεται να προστεθεί στους παράγοντες, που προκαλούν τριγμούς στις διεθνείς αγορές. 

Μαζικές είναι οι ρευστοποιήσεις το πρωί της Πέμπτης ανά την Ευρώπη. Οι δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη, Μιλάνο καταγράφουν απώλειες άνω του 5% στις 10:45 ώρα Ελλάδος. 

naftemporiki.gr  

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα