ΕΕΑ: Τι θα ισχύσει για τα καταστήματα εστίασης

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 20:32
UPD:20:35
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Διευκρινίσεις για τα καταστήματα εστίασης, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων έκτακτων μέτρων για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού, δίνει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Όπως τόνισε, μετά από επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για τα καταστήματα εστίασης θα ισχύσουν τα κάτωθι:

  • Δεν θα λειτουργούν τα καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
  • Μπορούν όμως να λειτουργούν ως delivery. Και αν κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται μέχρι σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να το εφαρμόσουν αφού προχωρήσουν στην απαιτούμενη αλλαγή του ΚΑΔ.
  • Σε αυτές τις επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 5 όρθιοι πελάτες που εξυπηρετούνται άμεσα (take away).
  • Τα καταστήματα εστίασης που θα κλείσουν, θα μπορούν να μεταφέρουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Κράτος (ΦΠΑ, εισφορές, φορολογία) για τον Ιούνιο. Αυτό δεν θα ισχύσει για όσα καταστήματα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκτιμά ότι «πρέπει να δοθεί παράταση και στις προθεσμίες που υπάρχουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας και καλεί την κυβέρνηση να δει το συγκεκριμένο θέμα με γνώμονα τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην αγορά και την κοινωνία, μετά την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Εξελίξεις που θα επηρεάσουν αρνητικά όλη την ελληνική οικονομία».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα