ΔΝΤ: «Ασπίδα» ενός τρισ. δολαρίων στη μάχη κατά του Covid-19

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 17:22
UPD:17:22

Σε θέση μάχης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παραμένοντας σε ετοιμότητα να χρησιμοποιήσει το σύνολο της δανειοδοτικής του ικανότητας ενός τρισ. δολαρίων για να βοηθήσει τις χώρες ανά τον κόσμο που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τον ανθρωπιστικό και οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού.

«Στην πρώτη γραμμή άμυνας, το ΔΝΤ μπορεί να αναπτύξει την εργαλειοθήκη ευέλικτης και τα ταχείας αποδέσμευσης χρηματοδότησης, ώστε να βοηθήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν επιτακτικές ανάγκες πληρωμών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Το ΔΝΤ έχει ήδη 40 συμφωνίες -τόσο για την αποδέσμευση χρημάτων όσο και προληπτικές πιστωτικές γραμμές- με συνδυαστικές δεσμεύσεις περίπου 200 δισ. δολαρίων. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι συμφωνίες αποτελούν ακόμη ένα όχημα για την ταχεία αποδέσμευση χρηματοδότησης λόγω κρίσης», δήλωσε η κ. Γκεοργκίεβα.

Σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ, η επικεφαλής του Ταμείου ανέφερε ότι οι δανειοδοτικές διευκολύνσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βοήθεια προς όλα τα μέλη της, ειδικά αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα