Αγορές: Το δολάριο παραμένει «βασιλιάς»

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 17:53
UPD:18:01
REUTERS/Dado Ruvic

Το δολάριο συνέχισε και σήμερα να καλπάζει, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, έναντι των βασικών του ανταγωνιστών, καθώς οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού κρατούν το αμερικανικό νόμισμα στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, παρά τα βήματα των κεντρικών τραπεζών για τη στήριξη των αγορών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο δείκτης δολαρίου -που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι «καλαθιού» έξι σημαντικότερων νομισμάτων- ενισχύθηκε 1%, στο 101,76, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2017. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 3% στη διάρκεια της εβδομάδας.

Απώλειες πάνω από 1% για το ευρώ, με το ενιαίο νόμισμα να οδεύει προς επίπεδα απόλυτης ισοτιμίας έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας έως και το 1,077 έναντι του δολαρίου, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017. 

Στον αντίποδα, ράλι για τη στερλίνα, με άνοδο πάνω από 1%, μετά την αιφνίδια μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας και την ενίσχυση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Η στερλίνα είχε υποχωρήσει χθες στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1985.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα