Ιταλία: Ζητεί τη συνδρομή του ESM στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 13:13
UPD:13:29
Mario Salerno

Τη συνδρομή του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει την Ιταλία στις προσπάθειες να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο από τον κορωνοϊό, καθώς ο αριθμός των θανάτων συνεχίζει να αυξάνεται, έχοντας υπερβεί τον συνολικό απολογισμό της Κίνας.

Η Ιταλία αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη, με τα περισσότερα περιστατικά. Σε συνέντευξή του στους «FT», ο πρωθυπουργός Κόντε υπογράμμισε ότι «ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σημασία» στον αγώνα κατά του Covid-19,

Σύμφωνα με τον Κόντε, η Ε.Ε. πρέπει να χρησιμοποιήσει «όλη την οικονομική δύναμη» των 500 δισ. ευρώ που έχει στη διάθεσή του το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης ώστε να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση λόγω του κορωνοϊού.

«Μόνο η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα, πρέπει να γίνει το ίδιο και στο μέτωπο της δημοσιονομικής πολιτικής... ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί είναι να ανοίξουν οι πιστωτικές γραμμές του ESM(Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) προς όλες τις χώρες-μέλη και ο ESM να τις βοηθήσει να καταπολεμήσουν τις συνέπειες της πανδημίας του Covid-19», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα