Προτάσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας επεξεργάζεται το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 21:10
UPD:21:10

 

Όσο τα μέτρα επεκτείνονται, με περισσότερες επιχειρήσεις να τελούν σε αναστολή της δραστηριότητας τους, είτε κατόπιν εντολής της δημόσιας αρχής είτε λόγω της διαταραχής της αλυσίδας εφοδιασμού και παραγωγής, «θα πρέπει να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μιας νέας ύφεσης με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και την εργασία», τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Συμβολίου Ανταγωνιστικότητας. Σίμος Αναστασόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας μελετά τις οριζόντιες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και  επεξεργάζεται μια σειρά προτάσεων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας. 

«Ασφαλώς προτεραιότητα έχουν τα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού αλλά, παράλληλα, απαιτείται και η προσήλωση στη δημοσιονομική σταθερότητα όπως και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και το επιχειρηματικό περιβάλλον γιατί μόνο έτσι θα συντηρήσουμε τις προοπτικές της οικονομίας, θα περιορίσουμε τις συνέπειες της επερχόμενης ύφεσης και θα επανέλθουμε σε συντομότερο χρόνο στην κανονικότητα».

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή και με τις τελευταίες εξελίξεις να οδηγούν σε απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης, το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας εμπιστεύεται και στηρίζει πλήρως τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τα μέτρα για την προστασία όλων των πολιτών από την εξάπλωση του κορωνοϊού, την προστασία της υγείας, τη διασφάλιση της πρόσβασης σε τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης και τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.

Ως Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας παρακολουθούμε στενά και εξετάζουμε και το οικονομικό φαινόμενο που εξελίσσεται, προκειμένου να συνδράμουμε συμβουλευτικά, προσδιορίζοντας τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και στην ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η συγκυρία δεν υπήρξε ευνοϊκή για την ελληνική οικονομία που βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ επικίνδυνο πισωγύρισμα, ακριβώς τη στιγμή που η κανονικότητα είχε επανέλθει και ο σχεδιασμός επέτρεπε αισιοδοξία και ευοίωνες προοπτικές.

Η πρόσφατη εμπειρία της δημοσιονομικής κρίσης μας βοήθησε να κατανοήσουμε την ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου μίγματος πολιτικής, όπου οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του άμεσου προβλήματος πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από τις παρεμβάσεις που συντηρούν και βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον ώστε να μπορεί η ιδιωτική οικονομία να αντέξει την όποια κρίση, να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει προοπτική ανάπτυξης.

Παράλληλα απαιτείται και η προσήλωση στη δημοσιονομική σταθερότητα όπως και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και το επιχειρηματικό περιβάλλον γιατί μόνο έτσι θα συντηρήσουμε τις προοπτικές της οικονομίας, θα περιορίσουμε τις συνέπειες της επερχόμενης ύφεσης και θα επανέλθουμε σε συντομότερο χρόνο στην κανονικότητα.

Το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας μελετά τις οριζόντιες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και  επεξεργάζεται μια σειρά προτάσεων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα