Αδ. Γεωργιάδης: Τα καταστήματα θα ανοίξουν με την αντίστροφη πορεία που έκλεισαν

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 11:12
UPD:11:27
INTIME SPORTS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με αντίστροφη πορεία από αυτή που έκλεισαν» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς πότε θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και στα μέσα Μαΐου, με βάση το καλό σενάριο, θα μπορεί να ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία. Κανένας μας δεν βρίσκει ευχαρίστηση σε αυτά τα μέτρα, αλλά ήταν αναγκαία για την καταιγίδα που ήρθε» ανέφερε σε συνέντευξή του στον Ant1.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα πράγματα, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί. «Είμαστε στο 87΄ και παίρνουμε την πρόκριση, ας μη φάμε γκολ στο 90΄» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς επεξεργάζεται το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων που έχουν επιβληθεί, αλλά σημείωσε πως η ζωή μας δε θα γίνει αμέσως η ίδια όπως ήταν πριν τον κορωνοϊό, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί τα εμβόλιο.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά, έχει και σχέδιο και όρεξη και εργατικότητα ώστε να διαψεύσει τις απαισιόδοξες προβλέψεις, όπως αυτή του ΔΝΤ και δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα τα καταφέρουμε, όπως ακριβώς διαψεύσαμε και τις αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας ση χώρα μας».

Σημείωσε επίσης ότι κριτής για την οικονομική πορεία της χώρας είναι οι αγορές και η χθεσινή έξοδος σε αυτές με το 7ετές ομόλογο απέδειξε ότι η Ελλάδα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των αγορών.

Αναγνώρισε τέλος ότι η φετινή θα είναι μία δύσκολη χρονιά «αλλά, αν είμαστε στο καλό σενάριο και μειώνεται η εξάπλωση του ιού, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει, οι προβλέψεις ότι ο τουρισμός φέτος θα είναι μηδέν θα διαψευστούν». Όπως εξήγησε, «αν και παγκοσμίως η πίτα του τουρισμού θα είναι πολύ μικρότερη, η χώρα μας, από αυτή τη μικρότερη πίτα, λόγω της αξιοπιστίας που έχει κερδίσει, θα μπορέσει να διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα