Οι λόγοι που καθυστερεί το άνοιγμα των ξενοδοχείων

Υγειονομικά πρωτόκολλα, πτήσεις, έλλειψη τουριστικού ενδιαφέροντος
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 07:42
UPD:07:43

Από την έντυπη έκδοση

Των Λάμπρου Καραγεώργου και Γιώργου Χατζηλίδη

Ούτε το 20% των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας όλης της χώρας δεν άνοιξε χθες, λόγω και της καθυστερημένης ανακοίνωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παράλληλα όλα τα ξενοδοχεία, εφόσον ανοίξουν, θα πρέπει να εφαρμόζουν, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ), διαμορφωμένο υγειονομικό πρωτόκολλο που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές και στις υπηρεσίες που το κάθε ένα παρέχει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσσιο, το 80% των ξενοδοχείων δεν άνοιξε την 1η Ιουνίου, καθώς θα χρειασθεί ένα διάστημα προσαρμογής, τουλάχιστον 10 ημερών. Εκτίμησε ότι γύρω στις 15 Ιουνίου θα αρχίσει σιγά - σιγά να ξεκαθαρίζει το τοπίο, αν και τον Ιούνιο, όπως είπε ο κ. Τάσιος, η μέση πληρότητα φαίνεται να μην ανεβαίνει ούτε στο 30% για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου κρατήσεις.

Όπως εκτιμάται, εκτός από την καθυστέρηση στην επίσημη ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η έλλειψη ενδιαφέροντος τόσο από το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, καθώς και η μη ύπαρξη αεροπορικών πτήσεων είναι λόγοι που καθιστούν δυσχερή την έναρξη λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα