Γαλλία: Στα 450 δισ. ευρώ o «λογαριασμός» για τη διάσωση της οικονομίας

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 11:46
UPD:12:44
GONZALO FUENTES

Tα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση της Γαλλίας για τη θωράκιση της οικονομίας μπροστά στην κρίση του κορωνοϊού έχουν στοιχίσει 450 δισ. ευρώ(490 δισ. δολάρια) ποσό που ισοδυναμεί με το 20% του ΑΕΠ, όπως επισημαίνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Από τα μέσα Μαρτίου, η κυβέρνηση του Παρισιού, εφήρμοσε δέσμη μέτρων -μεταξύ των οποίων και την επιδότηση εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, χορήγηση δανείων με κρατικές εγγυήσεις και φοροελαφρύνσεις- ώσετ να στηρίξει πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζομένους.

«Εάν συνυπολογίσουμε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σε δημοσιονομικό επίπεδο και για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, το ποσό ανέρχεται στα 450 δισ.ευρώ, 20% του πλούτου της χώρας στο τραπέζι», δήλωσε ο κ. Λεμέρ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV.

O Γάλλος ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, για τα οποία έχει ορισθεί ανώτατο όριο 300 δισ. ευρώ, έχουν άμεσο αντίκτυπο στον προϋπολογισμό μόνο εάν ο δανειολήπτης κηρύξει πτώχευση και πρέπει να γίνει χρήση των εγγυήσεων. 

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα