Χρηματιστήρια: «Άνεμος» ελπίδας απογειώνει τις μετοχές

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 10:40
UPD:10:41
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι ελπίδες για επιστροφή στην ανάκαμψη, μετά τη σταδιακή άρση του lockdown και του ανοίγματος των συνόρων, δίνουν ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές στην Ευρώπη σε υψηλά 11 εβδομάδων. Η ανοδική τάση συμπαρασύρει και το X.A., με τον γενικό δείκτη να ανοίγει με κέρδη και oδεύοντας ολοταχώς προς το όριο των 630 μονάδων.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, το άνοιγμα των συνόρων και η επαναφορά δρομολογίων από ολοένα και περισσότερες αερομεταφορές «απογειώνει» τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής, με κέρδη πάνω από 2,5%. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ενισχυόταν πάνω από 1%, έχοντας «αναρριχηθεί» στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Μαρτίου.

Ισχυρά κέρδη σχεδόν σε όλα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον FTSE 100 του Λονδίνου να ενισχύεται πάνω 2% κατά την πρώτη συνεδρίαση έπειτα από τη χθεσινή αργία και αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες το άνοιγμα καταστημάτων, πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων από τον επόμενο μήνα.

Ενισχυμένος 1% και ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης ενώ και ο CAC 40 του Παρισιού διατηρούσε ισχυρό προβάδισμα με άνοδο 1,5% και με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών στο επίκεντρο, μετά τα σχέδια του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, για στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ενισχυμένος 1,50% και ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

naftemporiki.gr

 Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • ΓΔ
  • PX1
  • SXXPΣχολιασμένα