Αδ. Γεωργιάδης: Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει έξι δισ. ευρώ

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 11:20
UPD:11:21
INTIME SPORTS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην επάρκεια ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι η ρευστότητά τους κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία για αύξηση των καταθέσεων, συν το γεγονός ότι μπορούν να αντλούν φθηνή χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, κάθε μήνας lockdown στοιχίζει περίπου έξι δισ. ευρώ, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό έως τώρα κόστος περίπου στα 12 δισ. ευρώ.

«Εμείς θα τρέχουμε όσο μπορούμε περισσότερο, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα για την οικονομία», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στη στήριξη πληττόμενων επιχειρήσεων μέσω δανειδοδοτικών εργαλείων, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «ο ρυθμός εκταμίευσης δανείων είναι αυτή την εποχή υπερτριπλάσιος του μέσου όρου», προσθέτοντας ότι την επόμενη εβδομάδα  «ιθα έχουμε και το μεγάλο εγγυοδοτικό εργαλείο των 7 δισ. ευρώ».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της εστίασης, παραδέχθηκε ότι «δεν ξεκίνησε καλά», γεγονός που έως έναν βαθμό οφείλεται στον καιρό. 

Τέλος, ερωτηθείς για παράταση της μείωσης του ενοικίου κατά 40% έως τα τέλη του έτους, σημείωσε ότι δεν μπορεί να επεκταθεί έως τότε, καθώς θα προκαλούσε ζημιά στην αγορά ακινήτων. «Με το πακέτο ενίσχυσης της κυβέρνησης, ένα μέρος του κόστους που επωμίζονται θα τους το επιτρέψει το κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα