Χρηματιστήρια: «Ούριος» άνεμος σε Ευρώπη και Χ.Α.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 10:50
UPD:10:51
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης και παρά το κύμα οργής και αναταραχών που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, με τις ευρωπαϊκές μετοχές σε υψηλά σχεδόν τριμήνου. Κέρδη πάνω από 1% και στο Χ.Α. με το «καλημέρα» κα με τον γενικό δείκτη να κινείται πάνω από το όριο των 660 μονάδων.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 διατηρούσε προβάδισμα 1%, έχοντας ενισχυθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Μαρτίου. «Ράλι» για τη μετοχή της Lufthansa, με κέρδη πάνω από 7%, καθώς το εποπτικό συμβούλιο του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ευρώπης ενέκρινε το πακέτο κρατικής διάσωσης των 9 δισ. ευρώ. Η Lufthansa «απογείωσε» τον DAX της Φραγκφούρτης, με κέρδη 2,6%, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Μαρτίου. 

Κέρδη και για τις μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τις πληροφορίες ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει προτείνει πρόγραμμα κινήτρων ύψους 5 δισ. ευρώ για να δώσει ώθηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Θετική εικόνα και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον FTSE 100 του Λονδίνου να ενισχύεται 0,53%. Άλμα πάνω από 1% για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB σημείωνε άνοδο 0,92%.

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • ΓΔ
  • SXXPΣχολιασμένα