Κάνει πίσω η Cosco για νέο ναυπηγείο στη ΝΕΖ Περάματος

Διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΟΛΠ προς τους εκπροσώπους των εργοδοτικών ενώσεων
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 07:54
UPD:07:54

Από αριστερά οι κ.κ. Θεολόγος Κατσουλάκης, Βασίλης Κανακάκης, Γιου Ζενγκάνγκ και Φώτης Πράσινος

Από την έντυπη έκδοση

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr

Δεν θα επιμείνει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά στην προσπάθειά του να ιδρύσει ναυπηγείο στο Πέραμα. Τα χέρια έδωσαν χθες ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιου Ζενγκάνγκ με τους προέδρους των εργοδοτικών Ενώσεων της ναυπηγοεπισκευής προκειμένου να μην προχωρήσει το σχέδιο για την αλλαγή χρήσης της ΝΕΖ.

Όπως επεσήμανε στη «Ν» ο πρόεδρος του ΣΕΝΑΒΙ Βασίλης Κανακάκης, σε συνάντηση που είχαν, μαζί με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος Θεολόγο Κατσουλάκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Μηχανουργών Πειραιά Φώτη Πράσινο, με τον κ. Ζενγκάνγκ, τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα τηρήσουν όλα όσα προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης που έχει συνάψει ο ΟΛΠ (Cosco) με το Ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση του ΟΛΠ, τους φορείς της ναυπηγοεπισκευής, και τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, προκειμένου να συμφωνηθεί ο διαδικαστικός τρόπος βάσει του οποίου θα δεσμευτεί νομικά ο κινεζικός όμιλος ότι δεν θα επιχειρήσει στο μέλλον να ιδρύσει ναυπηγείο στο λιμάνι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα