Πάνω από 1 τρισ. δολάρια η αξία και των τεσσάρων μεγάλων της Σίλικον Βάλεϊ

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 23:00
SHUTTERSTOCK

Η Σίλικον Βάλει, όπου έχουν την΄εδρα τους όλες οι μεγάλες τεχνολογκές εταιρείες των ΗΠΑ. 

 Οι τέσσερις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες έχουν δει έκαστη την αξία τους να εκτινάσσεται πάνω από το 1 τρισ. δολάρια- σε ένα ορόσημο που είχε να καταγραφεί από την προ Covid-19 εποχή, όταν κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο πλανήτης ολόκληρος θα έρθει αντιμέτωπος με μία φονική πανδημία, lockdowns και τη βαθύτερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930. 

Κόντρα στην ύφεση και στην εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, οι τεχνολογικές επιδόθηκαν σε ένα εντυπωσιακό ράλι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς ήταν σαφές πως η νέα πραγματικότητα ευνοεί την εξ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, επικοινωνία, ακόμη και τώρα που έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα. 

Η Alphabet (μητρική της Google) ήταν η τελευταία που επέστρεψε στο κλαμπ του 1 τρισ., με την κεφαλαιοποίησή της να αγγίζει τα 1,02 τρισ. δολάρια σήμερα, Δευτέρα. Η Apple εμφανίζει χρηματιστηριακή αξία 1,63 τρισ. δολαρίων και ακολουθεί η Microsoft σε απόσταση αναπνοής (1,61 τρισ. δολάρια). Η Amazon, που επωφελήθηκε τα μέγιστα από την καραντίνα και τη συμβουλή «μένουμε σπίτι», έχει πια κεφαλαιοποίηση 1,48 τρισ. δολαρίων. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φορά που είδαμε τέσσερις τεχνολογικές πάνω από το όριο του 1 τρισ. δολαρίων ήταν στα τέλη Ιανουαρίου και διατήρησαν τα κέρδη τους έως και τον Φεβρουάριο, πριν η πανδημία προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στις αγορές τον Μάρτιο. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBCΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα