Σε μετωπική Γαλλία- ΗΠΑ για τους διαδικτυακούς κολοσσούς

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 12:56
UPD:12:58
REUTERS/REUTERS FILE PHOTO

Η Γαλλία δεν έκανε πίσω στην απόφασή της για την επιβολή του λεγόμενου ψηφιακού φόρου, με τον οποίο θέλει όπως επισημαίνει να υποχρεώσει τεχνολογικούς κολοσσούς, μεταξύ των οποίων η Amazon.com, η Google της Alphabet και το Facebook να πληρώσουν το μερίδιο των φόρων που τους αναλογεί. Και οι ΗΠΑ δεν κάνουν πίσω στην απόφασή τους να προβούν σε αντίποιινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την απάντησή της στο Παρίσι, η οποία και θα έχει τη μορφή δασμών. Σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης σε πρώτη φάση οι δασμοί θα αφορούν αγαθά αξίας 500 έως 700 εκατ. δολαρίων. Μεταξύ αυτών θα είναι γαλλικό κρασί, τυριά και τσάντες χειρός. 

Η ανακοίνωση ενδεχομένως να έρθει εντός της ημέρας και η εφαρμογή ενδεχομένως να καθυστερήσεις έως ότου η Γαλλία αρχίσει να εισπράττει το φόρο της μέσα στο έτος, ανέφερε μία εκ των πηγών. Ο εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, άφησε να εννοηθεί ότι μία τέτοια κίνηση θα πρέπει να αναμένεται άμεσα σε χθεσινές δηλώσεις του στο Politico. Nωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, είχε γνωστοποιήσει ότι ολοκληρώθηκε μία εκεταταμένη αξιολόγηση της κατάστασης. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τις διεθνείς διαπραγματεύσεις για έναν ενιαίο παγκόσμιο ψηφιακό φόρο, οδηγώντας τις έτσι σε ναυάγιο.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα