Ο όμιλος Γκριμάλντι «φλερτάρει» το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Επίσημα εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό
Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 19:45
UPD:27/07/2020 10:26
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr

Το ενδιαφέρον του ιταλικού ναυτιλιακού ομίλου Γκριμάλντι για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας επιβεβαίωσε και επίσημα ο επικεφαλής του ομίλου Εμανουέλε Γκριμάλντι. Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Γκριμάλντι βρέθηκε στην Αθήνα, με αφορμή και τα εγκαίνια των δρομολογίων του ε/γ-ο/γ Κύδων Παλλάς στη γραμμή Πειραιάς- Χανιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού ομίλου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο και εξέφρασε το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό που θα προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ, αφού μέσα στις δραστηριότητες του ομίλου είναι και η διαχείριση λιμενικών εγκαταστάσεων. 

Το Ταμείο αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακοινώσει τους διαγωνισμούς για τα λιμάνια των Αλεξανδρούπολης, Καβάλας (προβλήτας Φίλλιπος Β’) και Ηγουμενίτας. Και αν για τα δύο πρώτα έχει εκφραστεί ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον, για αυτό της Ηγουμενίτσας οι πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες κατεδείκνυαν το ενδιαφέρον του ομίλου Γκριμάλντι για το λιμάνι που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία. 

Σημειώνεται εξάλλου ότι σε δεύτερο χρόνο το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προκηρύξει διαγωνισμούς και για το λιμάνι του Βόλου, όπου και πάλι υπάρχει έντονο αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά και για αυτό του Ηρακλείου, που είναι και η έδρα των Μινωικών Γραμμών, θυγατρικής του ιταλικού ομίλου. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη ΝαυτεμπορικήΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα