Αυστηρότεροι γερμανικοί κανόνες κατά σκανδάλων όπως της Wirecard

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 22:35
UPD:22:44
REUTERS/Michael Dalder

FILE PHOTO: The headquarters of Wirecard AG, an independent provider of outsourcing and white label solutions for electronic payment transactions is seen in Aschheim near Munich, Germany April 25, 2019. REUTERS/Michael Dalder/File Photo

Η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει το πλαίσιο των κανόνων της για τη διενέργεια λογιστικών ελέγχων, ώστε να αποτρέψει απάτες δισεκατομμυρίων ευρών, όπως το σκάνδαλο της Wirecard, δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες.

Η εταιρεία πληρωμών Wirecard κατέθεσε αίτημα πτώχευσης τον προηγούμενο μήνα, αφού παραδέχτηκε ότι τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ που εμφανίστηκαν να έχουν παρακρατηθεί σε διαχειριστικούς λογαριασμούς συνεργατών της σε παράκτιες εταιρίες είναι πιθανό στην πραγματικότητα να μην υπήρξαν ποτέ.

«Η Wirecard είναι ένα σκάνδαλο και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προλάβουμε την εκδήλωσή του στο μέλλον,» δήλωσε ο Βάιντμαν στον όμιλο ΜΜΕ Funke.

Οι γερμανικές αρχές πρέπει να δώσουν περισσότερη προσοχή στους κανόνες και τις διαδικασίες, ειδικότερα, όταν πρόκειται για τους λογιστικούς ελέγχους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα