Ρωσία: Η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ ξεπέρασε τα 91 ρούβλια

Για πρώτη φορά από το 2016
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 18:51
UPD:18:54
REUTERS/DADO RUVIC

Η ισοτιμία του ευρώ στο Χρηματιστήριο της Μόσχας ξεπέρασε τα 91 ρούβλια (91,01), για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2016, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο των συναλλαγών, το ευρώ ενισχύθηκε περισσότερο από 1,1% σε σχέση με το ρούβλι, επισημαίνει η εφημερίδα RBK. Η ισοτιμία του δολαρίου για πρώτη φορά από τις 2 Απριλίου του 2020 ξεπέρασε τα 78 ρούβλια, που σημαίνει ότι ενισχύθηκε κατά 1,5% σε σχέση με το κλείσιμο των χθεσινών συναλλαγών.

Οι αναλυτές του Interfax -ChEA εκτιμούν ότι το ρούβλι γίνεται πιο φτηνό σε σχέση με το δολάριο και το ευρώ, εξαιτίας της ενίσχυσης των γεωπολιτικών κινδύνων πέριξ της Ρωσίας, οι οποίοι σχετίζονται με την εμπλοκή της χώρας στην πολιτική κρίση της Λευκορωσίας και με την υπόθεση του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι.

Προχθές η ισοτιμία του δολαρίου είχε ξεπεράσει τα 77 ρούβλια. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου η ισοτιμία του ευρώ υπερέβη τα 90 ρούβλια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό συνέβη τότε εξαιτίας των φόβων που υπήρχαν να διευρυνθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της δηλητηρίασης του Ναβάλνι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, Novaya Gazeta

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα