«Ναι» από Ε.Ε. στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων

Σύμφωνη η Κομισιόν με το ελληνικό σχέδιο επιχορηγήσεων 1,5 δισ. για ρευστότητα
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 14:00
UPD:14:01
REUTERS/Yves Herman

Από την έντυπη έκδοση

Του Νίκου Μπέλλου
nbellos@naftemporiki.gr

Η Κομισιόν ενέκρινε χθες το ελληνικό πρόγραμμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ υπό μορφή κρατικών ενισχύσεων για τη στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η χθεσινή απόφαση βασίζεται στο Προσωρινό Πλαίσιο που υιοθέτησε η Κομισιόν την άνοιξη, επιτρέποντας κατ' εξαίρεση την παροχή στήριξης σε επιχειρήσεις, που απασχολούν κάτω από 50 εργαζόμενους, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης.

Το ελληνικό πρόγραμμα καλύπτει τις παρακάτω 12 ελληνικές γεωγραφικές περιοχές: Αττική, Κεντρική Ελλάδα, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία. 

Η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για κεφάλαιο κίνησης ως ποσοστό των δαπανών που πραγματοποίησαν οι δικαιούχοι το 2019. Το μέγιστο ποσοστό των επιδοτούμενων δαπανών της εταιρείας είναι 50%.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, σκοπός του προγράμματος είναι να υποστηρίξει πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν μια ξαφνική έλλειψη ρευστότητας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα