Βρετανία: Αύξηση της ανεργίας στο 4,5% το τρίμηνο έως τα τέλη Αυγούστου

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 09:27
UPD:09:27
EPA/WILL OLIVER

Το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 4,5% τους 3 μήνες έως τον Αύγουστο, από 4,1% το τρίμηνο έως τον Ιούλιο, πριν από το τέλος του κυβερνητικού προγράμματος για την προστασία των θέσεων εργασίας από τον κορωνοϊό.

Οι οικονομολόγοι σε poll του Reuters ανέμεναν το ποσοστό ανεργίας να διαμορφωθεί στο 4,3%.

Ο αριθμός των εργαζομένων συρρικνώθηκε κατά 153.000 την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου, σε σύγκριση με τη μέση πρόβλεψη για πτώση 30.000 στη δημοσκόπηση του Reuters.

Ωστόσο, τα ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των μισθωτών στις εταιρείες αυξήθηκε κατά 20.000 τον Σεπτέμβριο, μειώνοντας ελαφρώς τον συνολικό αριθμό των απωλειών θέσεων εργασίας από τον Μάρτιο, στις 673.000.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) έχει προβλέψει ότι το ποσοστό ανεργίας θα φθάσει το 7,5% μέχρι το τέλος του έτους, καθώς η κυβέρνηση θα μειώσει το πρόγραμμα προστασίας απασχόλησης των 50 δισ. λιρών και θα το αντικαταστήσει με ένα μικρότερο πρόγραμμα τον Νοέμβριο.

Ο κυβερνήτης της BoE, Άντριου Μπέιλι, επανέλαβε τη Δευτέρα την προειδοποίησή του ότι η ανάκαμψη της οικονομίας, θα μπορούσε να αποδειχθεί ασθενέστερη από τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα